Pagina de start

PRIMĂRIA

conducere

departamente

consiliul local

proiecte de dezvoltare

ORAŞUL

scurt istoric

geografie

locuitori

cultură, sport

religie

īnvăţămānt

sănătate

AFACERI

 facilităţi legislative

firme īn Oraviţa

TURISM

obiective turistice

trasee turistice

cazare şi masă


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sasca Romānă - Cheile Nerei - Şopotu Nou

Marcaj: banda roşie
Durata: 8-9 ore (2 ore Sasca Romānă - cantonul silvic Damian; 3 ore cantonul silvic Damian - Poiana Alunilor; 11/2 - 2 ore Poiana Alunilor - Poiana Meliugului; 1 1/2 - 2 ore Poiana Meliugului - Şopotu Nou)

Din Sasca Romānă, traversānd Nera pe partea ei stāngă pe o punte suspendată pe cablu, se ajunge la o potecă care traversează o zonă calcaroasă. Se trece apoi printr-un tunel şi se străbate o trenă de grohotişuri calcaroase de sub Carsa Caraula, ajungāndu-se la cel mai lung tunel (aproximativ) 40 m din Cheile Nerei, iar după cāţiva metri se ajunge la Podul Beului. Urmānd marcajul banda roşie, se coteşte la dreapta pe un drum forestier şi după 4 km se ajunge la cantonul silvic Damian unde se poate innopta, posibilităţile de cazare fiind de 10 locuri şi teren pentru camping.

Urmānd poteca, traversānd Pānza lui Clean şi trecānd prin două tuneluri se intră īn Carsa Barbeşul Mare. Străbătānd apoi prispa īngustă săpată īn stānca care are o mică īntrerupere marcată de un zăvoi, se intră in Carsa Barbeşul Mic. Īn stānga peste Nera, se inalţă crestele abrupte din Carsia Căprarului. De la Peştera Boilor, se traversează culmea Cracul Iordanului, ajungāndu-se la Ogaşul Ulmul Mic şi se coboara pānă in talvegul Ogaşului Porcului unde se află un izvor. Se ajunge īn punctul "La Scaune" şi coborānd poteca marcată cu cruce albastră se ajunge la Lacul Dracului.

De la punctul "La Scaune" se coboară prin pădure Culmea Lacului, ajungāndu-se la moara de pe ogaşul Haimeliug (sau Untan) şi apoi īn Poiana Meliugului. Chiar la intrarea in poiană, din drum se desprinde spre stānga traseul cruce roşie spre avenul Cutezătorilor. Īn dreapta, pe cealaltă parte a Nerei, se succed Cleanţul Prihodului, Carsa Lungă si Carsa cu Toale. Inaintānd se ajunge la Cotul Blidăresei unde se află un sălaş de unde se desprinde, spre stānga, traseul banda galbenă. Poteca turistică străbate Poiana Corbului, drumul continuāndu-se şi pe partea dreaptă a Nerei pānă la ieşirea din satul Dristie unde apa poate fi trecută pe o punte deteriorată sau prin vad. Urmāndu-se drumul de căruţă pe partea dreaptă a Nerei şi trecānd podul de beton peste apa Bucevii, se ajunge īn comuna Şopotu Nou.

Sasca Romānă - Cheile Şuşarei - Lacul Dracului (Cheile Nerei)

Marcaj: cruce albastră
Durata: 3-4 ore

Lacul Dracului se află pe partea stāngă a Nerei, la gura peşterii cu acelaşi nume, lungă de 68 m. Are o formă aproape circulară şi o adāncime de 9 m. Lacul a luat naştere prin prăbuşirea bolţii peşterii, din această cauză o parte din maluri fiind in surplombă. Lacul Dracului este alimentat de apele Nerei care circulă prin fisurile calcaroase, dar şi de precipitaţii.
 

 

Sasca Romānă - Podul Bei - Lacul Ochiul Bei - Steierdorf

Marcaj: banda albastră
Durata: 6 1/2 - 8 ore (1 ora Sasca Romānă - Podul Beu; 11/2-2 ore Podul Beu - Lacul Ochiul Beu; 4-5 ore Lacul Ochiul Beu - Steierdorf)

Lacul "Ochiul Beu" se află la o altitudine de 310 m īn unghiul format de confluenţa Beuşniţei cu Beu Sec. Are o formă aproximativ ovală, o suprafaţă de 284 m2 şi o adāncime maximă de 3,6 m.

Lacul Ochiul Bei - Cascadele Beuşniţei

Marcaj: triunghi albastru
Durata: 1/2 ora

Cascadele Beuşniţei se află īntr-o zonă complet īmpădurită şi sunt formate pe tuf calcaros. Prima cascadă are o īnălţime de aproximativ 15 m şi este acoperită cu muşchi verde. Īn tuful calcaros din bază s-au format mai multe caverne. Urcānd cāteva trepte in stānga cascadei şi urmānd poteca, se ajunge la a doua cascadă, mai mică dar mai dezvoltată īn lăţime. După īnca un urcuş pe potecă, īntālnim şi cea de-a treia cascadă, cea mai sălbatică.

 

  pagina de start proiecte de dezvoltare departamente scurt istoric cultura, sport